Beginnerscursus Fusion 360

Date: 
Monday, April 8, 2019 - 19:00 to 21:30
Monday, April 15, 2019 - 19:00 to 21:30

Deze cursus bestaat uit 2 lessen, waarin je leert tekenen in Fusion 360 voor het gebruik van een lasersnijder of CNC frees en een 3D printer.

Fusion 360 is een 3D CAD-tekenprogramma van Autodesk. Dit programma bieden ze gratis aan, aan makers en studenten (per jaar verlengd). Hiermee kun je 3D modelleren aan voorwerpen of onderdelen die je zelf wil maken met digitale maakmachines.

Beginnerscursus Fusion 360 bij ZB45 Makerspace Amsterdam

In les 1 verkennen we het programma: welke menu's vind je waar? En maken we een eenvoudige tekening, waarvan de vorm te 3D printen is. Hierbij leer je al hoe je een overzichtelijke tekening opbouwt, waarin je kan werken met parameters.

In les 2 werken we verder aan de opbouw van een tekening, met gebruik van parameters en de 'history'. We maken deze les een ontwerp dat te exporteren is als dxf, waarna je dit bestand kan lasersnijden of CNC-frezen.

Kosten voor 2 lessen: 95,00€

Basis vaardigheden met een computer zijn vereist voor het volgen van deze cursus. De cursus wordt gegeven in het Nederlands.

Wil je met een groep van 4 personen (of docenten) de Beginnerscursus Fusion 360 volgen? Neem dan contact met ons op om te 2 data te plannen.

Een cursus op individuele basis is ook mogelijk, die is echter wel duurder. Kosten daarvoor zijn 60,00€ (incl. BTW) per uur. De Individuele Basiscursus Fusion 360 is 2 keer 2 uur. Deze is op korte termijn te plannen. Aanmelden hiervoor kan via onderstaand formulier.

Na deze Beginnerscursus is er de mogelijkheid om een vervolgcursus te volgen. Deze geven we op individuele basis. Kosten hiervoor zijn 60,00€ (incl. BTW) per uur. Neem contact met ons op om hiervoor een afspraak te maken.

 

En waar dan op het internet?